Amavys Project

5 Metode simple de economisire a energiei cu ajutorul Control4

By miercuri, 27 septembrie 2017No Comments

Economisirea energiei in locuinta nu ar trebui sa insemne renuntarea la comfort. Nu ar trebui sa insemne modificarea stilului de viata sau o activitate suplimentara.

Cu un sistem de automatizare a locuintei, nu ar trebui sa te mai simti stresat sa economisesti energie, avand in vedere ca sistemul este capabil sa coordoneze in cel mai eficient mod luminile, termostatele, si alte echipamente care consuma energie.

Sistemul te ajuta sa economisesti usor bani de la facturile lunare de utilitati.

Propunem cinci modalitati prin care sistemul de automatizare Control4 poate creste eficiența energetică:

1.       All off (Inchide tot). Nu vei mai uita becul aprins, ondulatorul pornit sau televizorul in functiune in timp ce pleci de acasa. Comanda ”All off” poate fi folosita de pe un intrerupator digital, touch panel, tableta sau de pe smartphone-ul tau, pentru stingerea dispozitivelor prin toata casa. Sistemul de securitate poate de asemenea, in mod programat sa activeze comanda “All Off” la armare.

2.       Automatizare jaluzele. Jaluzelele motorizate, automatizate, se inchid cu ajutorul senzorilor automatizati de detectie, pentru echilibrarea luminii din spațiul locuit și implicit a caldurii care intra prin ferestre.

3.       Automatizare incalzire. Incalzirea cu ajutorul comenzilor automatizate ale sistemului permite a fi programata articulat. In plus se poate sincroniza funcționarea lor cu alte dispozitive electronice; de exemplu, când sistemul de automatizare comanda luminilor stingerea in perioada de seara, termostatele regleaza automat la o valoare mai scazuta temperatura.

4.       Automatizare sistem de racire  Prin automatizarea sistemului de racire se asigura o economie de energie semnificativa. Aerul Conditionat va functiona in anumite perioade ale zilei, asa incat sistemul de racire sa funcționeze mai eficient.

5.       E-motion. Utilizand senzori de mișcare te asiguri că luminile sunt aprinse doar atunci când este prezenta umana în camera. De ce sa risipesti energie electrica într-o încăpere neocupată? Stim cu toții, copiii – si unii adulti – nu sting lumina când pleaca dintr-o cameră.

Pentru detalii privitoare la modalitățile prin care Control4 poate ajuta la economisirea energiei si totodata la economisirea banilor in ce privesc utilitatile din propria ta locuinta, ne poti contacta pe mail: contact@amavys.ro.

Leave a Reply