Control sisteme de umbrire

O cladire inteligenta ofera posibilitatea controlului sistemelor de umbrire (jaluzele, perdele, rulouri, etc) pentru a ajuta la crearea atmosferei dorite dar si pentru a reduce costurile cu sistemele de climatizare. Motivatiile alegerii controlului inteligent al acestora pot fi variate; pentru o locuinta, in loc sa fiti treziti dimineata de sunetul strident al ceasului desteptator, puteti deschide ochii privind rasaritul soarelui de dincolo de jaluzelele care se ridica la ora programata, ori, la apusul soarelui in loc sa intrati in fiecare camera sa trageti draperiile, o puteti face printr-o singura atingere a touchscreen-ului. La o cladire de birouri, pe fatada principala, seara, pot cobori roller-e interioare si un iluminat special poate genera identitatea companiei.

Un aspect important este economia pe care o poate aduce un astfel de control inteligent al sistemelor de umbrire. In timpul verii, cand temperaturile exterioare ating valori ridicate, sistemul poate cobori roller blind-urile, ajutand astfel sistemul de climatizare, corelat cu pozitia soarelui pe anumite fatade. Controlul luminii solare este foarte important pentru cei care lucreaza la computer sau urmaresc prezentari/filme generate de proiectoare. Solutiile oferite de noi se inscriu intr-o larga gama de aplicatii:

  • Perdele actionate electric
  • Roman Blinds
  • Panel Glade System
  • Roller Blind sau Vertical Blind
  • Skylight Shading Systems

Acestea din urma pot fi proiectate pentru orice tip de acoperis vitrat, realizand astfel protectia impotriva razelor solare dar si eficientizare energetica.