Control Audio/Video

O casa moderna dispune de sisteme multimedia (audio/video) integrate, distribuite pe diverse zone, capabile sa interactioneze intre ele.

Un sistem “multizone” audio da posibilitatea ascultarii melodiilor preferate miscandu-va dintr-o zona in alta, fara a fi nevoiti sa luati cu dumneavoastra CD-ul sau iPod-ul. Un astfel de sistem are capacitatea de a folosi si a controla sursele de muzica, pentru oricare din zonele cladirii. Fiecare din aceste zone pot fi programate sa redea independent sau impreuna, sunetul de pe diverse surse audio (tuner FM, CD player, DVD player, TV, iPod, Media Server, Internet Radio).
Sistemele home cinema surround te introduc realist in atmosfera filmelor. Proiectarea unui living modern trebuie sa tina cont de aceste functionalitati. Pozitionarea boxelor si distantele dintre acestea si ascultator trebuiesc precis definite pentru a asigura o auditie optima. De multe ori aceste conditii “tehnice” schimba semnificativ configuratia mobilierului din camera. Televiziunea HD si mai nou filmele 3D disponibile pe noile proiectoare permit o experienta unica.

In cladirile de birouri functiunea clasica de public address poate fi convertita in “ambiental sound”, imbunatatind atmosfera celor care lucreaza.
Interfata de control a sistemelor audio-video este aceeasi ca si pentru celelalte functiuni ale casei. Cu o singura atingere poti porni muzica, lumina se schimba intr-o scena “de atmosfera”, draperiile se coboara si climatizarea se linisteste pentru auditie.