Smart Home Sisteme de vizualizare si control

Sisteme de vizualizare si control cu touch panel / screen

Sistemele de vizualizare si control cu touch panel sunt cele mai importante componente ale unei solutii de cladire inteligenta. Practic pe un ecran poti vedea toate functiunile cladirii, poti comanda pe zone sau individual o camera iar acest lucru se poate intampla LOCAL pe un display color cu ecran tactil (touch panel / touch screen) sau REMOTE via Internet de pe un computer sau smartphone. Panourile tactile instalate in casa inteligenta le permit utilizatorilor atat sa controleze toate sistemele instalate cat si sa aiba o privire de ansamblu asupra intregii proprietati.

Pe langa utilitate, touchscreen-urile au si un design deosebit, ele fiind disponibile intr-o larga varietate de forme, culori si texturi ale ramelor, dimensiuni ale ecranului, care permit integrarea in orice design de cladire. Keypad-urile asigura controlul local in fiecare spatiu. Se pot programa functii individuale pe tastele lor (iluminat, clima, muzica, jaluzele) sau scene complexe in functie de necesitatile spatiilor.

In proiectele noastre, in functie de cerintele si nevoile beneficiarului, instalam touch panel-uri si keypad-uri de la Zennio, Basalte, Lithoss sau Control4. Designul acestora este extrem de variat, de la modern pana la clasic cu o varietate de numere de taste si pozitionari ale acestora. O caracteristica importanta a unor modele este led-ul de feedback, caracteristica utila atunci cand echipamentul actionat nu se afla in raza vizuala si trebuie sa stim daca a primit comanda. Pentru zone de marime medie sunt utile minipanel-urile, care creaza posibilitatea unor comenzi complexe si multiple, fara a putea insa afisa suprafete grafice complexe.

Controlul automat al cladirii este gestionat de un server specializat care comunica cu toate echipamentele de controlling din cladire. Complexitatea acestor echipamente ofera solutii de automatizare pentru aproape orice nevoie aparuta. Se pot creea evenimente logice (serii de comenzi ale diferitelor sisteme) conditionate de nenumarate variabile (timp, starea vremii, temperaturi, prezenta umana etc). Posibilitatile de vizualizare si control pe care le ofera aceste solutii sunt practic nelimitate.