Smart Home Sisteme de vizualizare si control

Sisteme de vizualizare și control cu touch panel / screen

Sistemele de vizualizare și control cu touch panel sunt cele mai importante componente ale unei soluții de clădire inteligentă. Practic pe un ecran poți vedea toate funcțiunile clădirii, poți comanda pe zone sau individual o cameră iar acest lucru se poate întâmpla LOCAL pe un display color cu ecran tactil (touch panel / touch screen) sau REMOTE via Internet de pe un computer sau smartphone. Panourile tactile instalate în casa inteligentă le permit utilizatorilor atât să controleze toate sistemele instalate cât și să aibă o privire de ansamblu asupra întregii proprietăți.

Pe lângă utilitate, touchscreen-urile au și un design deosebit, ele fiind disponibile într-o largă varietate de forme, culori și texturi ale ramelor, dimensiuni ale ecranului, care permit integrarea în orice design de clădire. Keypad-urile asigură controlul local în fiecare spațiu. Se pot programa funcții individuale pe tastele lor (iluminat, climă, muzică, jaluzele) sau scene complexe în funcție de necesitățile spațiilor.

În proiectele noastre, în funcție de cerințele și nevoile beneficiarului, instalăm touch panel-uri si keypad-uri de la Zennio, Basalte, Lithoss sau Control4.

Designul acestora este extrem de variat, de la modern până la clasic cu o varietate de numere de taste și poziționări ale acestora. O caracteristică importantă a unor modele este led-ul de feedback, caracteristică utilă atunci când echipamentul acționat nu se află în raza vizuală și trebuie să știm dacă a primit comanda. Pentru zone de mărime medie sunt utile minipanel-urile, care crează posibilitatea unor comenzi complexe și multiple, fără a putea însă afișa suprafețe grafice complexe.

Controlul automat al clădirii este gestionat de un server specializat care comunică cu toate echipamentele de controlling din clădire. Complexitatea acestor echipamente oferă soluții de automatizare pentru aproape orice nevoie apărută. Se pot creea evenimente logice (serii de comenzi ale diferitelor sisteme) condiționate de nenumărate variabile (timp, starea vremii, temperaturi, prezența umană etc). Posibilitățile de vizualizare și control pe care le oferă aceste soluții sunt practic nelimitate.