Control climatizare

Managementul sistemelor de climatizare in cladirile moderne urmareste, pe langa asigurarea unui confort pentru locuitori, si controlul consumurilor energetice. In ultima perioada, cresterea considerabila a consumului de energie electrica s-a datorat sistemelor de climatizare.

Efectul existentei unui sistem de BMS intr-o cladire este folosirea inteligenta a energiei si cresterea confortului. Folosirea unor algoritmi de analiza a necesarului de energie pentru obtinerea temperaturii dorite precum si a calitatii aerului in fiecare incapere, permite autoreglarea climatizarii.
Se poate implementa un control automat al temperaturi dorite/optime in fiecare incapere, in functie de intervalul orar, de prezenta in camera a oamenilor sau anotimp, corelat cu temperatura exterioara. Comenzile se pot da remote via Internet, aceasta functie fiind foarte utila pentru locuinte atunci cand proprietarii sunt plecati mai mult timp. Pentru cladiri comerciale se actioneaza oprirea sistemelor de HVAC pe timpul noptii, automat, scazand consumul si uzura echipamentelor, evitandu-se astfel consumul de energie pe timpul noptii si in weekend.
Aceste sisteme, corelate cu folosirea panourilor solare si a pompelor de caldura, pot scadea simtitor factura, dand un plus de nuanta confortului in interior.