Control sisteme de securitate

Securitatea unei case sau a unui birou este un aspect important. De multe ori apare o confruntare intre forma echipamentelor de securitate si necesitatile de design ale cladirii. Exista sisteme de securitate care ofera echipamente cu forme si culori deosebite, unele dintre ele castigand premii de design la expozitii de specialitate.

Videointerfoanele creaza prima bariera de securitate intr-o cladire. Sunt disponibile modele unde postul interior si exterior este o sticla, disponibila in diverse culori. Toata partea electronica este ascunsa, fiind vizibila doar fata de sticla, pe care comenzile se dau cu o simpla atingere. Modelele exterioare cu inox asigura o protectie antivandal necesara in anumite zone. Camerele video IP pot monitoriza exteriorul cladirii, accesele sau parcarea. Imaginile de la acestea pot fi afisate pe aceleasi display-uri de unde se controleaza sistemele casei avand astfel o vedere unitara asupra proprietatii.
Comanda sistemelor de alarma la efractie se coreleaza cu starea de ocupat /neocupat in cladire. Trebuie acordata o atentie speciala comunicatiilor de date cu sistemele de controlling din cladire atunci cand se utilizeaza comenzi remote via Internet. Cu putina atentie in utilizare toate aceste sisteme ne pot ajuta sa crestem siguranta acasa sau la birou.