Eficienta energetica

Solutiile de automatizare asigura un control mai bun al costului utilitatilor, permitand eficientizarea energetica si protejarea mediului inconjurator. Prin intermediul senzorilor conectati la sistemul de control al cladirii, consumul de energie electrica poate fi redus si adaptat la nevoile utilizatorului. Contoarele de utilitati inregistreaza toate consumurile cladirii, care pot fi verificate usor in orice moment si astfel se pot lua masuri pentru scaderea costurilor.

Intr-o cladire inteligenta senzorii de luminozitate permit reglarea intensitatii iluminatului in functie de lumina naturala din incapere, asigurand eficientizarea consumului de energie electrica. De asemenea, detectoarele de prezenta indica sistemului ca poate stinge lumina intr-o camera in care nu mai este sesizata activitate.
Sistemul de automatizare permite reglarea temperaturii pentru fiecare camera in parte in functie de nevoile beneficiarului. Daca se detecteaza o usa sau o fereastra deschisa, sistemul poate fi programat sa opreasca ventilatia si caldura, evitandu-se astfel consumul inutil de energie electrica si termica.
Controlul inteligent al sistemelor de umbrire contribuie la reducerea costurilor cu climatizarea. Sistemul analizeaza temperaturile exterioare si coboara sau urca jaluzelele astfel incat caldura de la soare sa poata fi utilizata pentru incalzire sau blocata daca in incapere este suficient de cald.