Control si eficientizare energetica


Cladirea inteligenta nu presupune doar sisteme moderne si performante ci si o interconectare a acestora, o capacitate de a raspunde in mod integrat si flexibil datelor si comenzilor. Elementele ce alcatuiesc sistemul de automatizare trebuie sa comunice printr-un limbaj comun pentru a oferi utilizatorului confortul si siguranta de care are nevoie. Standardul KNX ofera o platforma integrata ce permite gruparea diferitelor utilitati cu scopul de a obtine solutii flexibile, eficiente energetic, usor de planificat, instalat si operat.

Keypad-uri – intrerupatoare digitale ce asigura controlul local in fiecare spatiu. Prin keypad-uri se pot programa functii individuale sau scene complexe în functie de necesitatile clientului. Designul lor variat, de la modern pana la clasic, ofera opţiunea potrivita pentru orice spatiu.

Keypad-uri

Senzori – de miscare, prezenta, temperatura, umiditate sau CO2 sunt echipamente care, integrate în sistemul KNX, maresc functionalitatea si capacitatea acestuia de a indeplinii scenarii complexe in anumite situatii (exemplu: control sistem de ventilatie cu aport de aer proaspat).

Senzori

Panel-uri – ecrane ce faciliteaza vizualizarea, monitorizarea si controlul sistemelor de automatizare. Au un design deosebit, fiind disponibile într-o larga varietate de forme, culori si texturi ale ramelor sau dimensiuni ale ecranului, care permit integrarea in orice design de cladire.

Panel-uri

Actuatoare – elemente de comanda si actionare a circuitelor de iluminat (On/Off, Dimmer/LED Driver), a sistemelor de umbrire (Jaluzele/Rollere) sau a instalatiilor de climatizare (ventiloconvectoare, radiatoare).

Actuatoare

Servere – module complexe ce comunica cu toate echipamentele de controlling din cladire. Pot realiza vizualizari 3D/2D ale cladirii, scenarii si logici complexe, prioritizari sisteme si transmiterea unor avarii ale instalatiilor via e-mail.

Servere

Contoare – avantajele contoarelor KNX fata de cele conventionale sunt inregistrarea logurilor de consum, asigurarea posibilitatii utilizatorului de a genera periodic grafice/rapoarte de consum, semnalizarea consumurilor anormale sau raportarea de varfuri de sarcina.

Contoare

Interfete – componente de comunicare bidirectionala intre echipamente KNX si sisteme conexe. Ca exemplu, Zennio KLIC-DI si IRSC sunt interfete pentru controlul sistemelor de aer conditionat, iar RTI realizeaza integrarea echipamentelor audio-video intr-o singura interfata grafica usor de utilizat.

Interfete