Smart Home control la distanta obloane

Perdele inteligente – control la distanta

Perdele inteligente – atunci cand ne gandim la perdele, jaluzele sau alte elemente de umbrire, le consideram, in principal, un obiect practic pe care il putem integra in designul de interior al cladirii. Dar intr-o casa smart sistemele de umbrire pot fi si ele inteligente. Daca analizam cu atentie rolul acestora ne dam seama ca au o influenta foarte mare asupra temperaturii interioare, consumului de energie, dar si a starii de spirit a celor ce locuiesc sau lucreaza in spatiul respectiv, prin controlul exercitat asupra luminii ce intra in incapere.

O cladire inteligenta ofera posibilitatea controlului perdelelor inteligente (sistemelor de umbrire: jaluzele, perdele, rulouri, etc) pentru a ajuta la crearea atmosferei dorite dar si pentru a reduce costurile cu sistemele de climatizare. Motivatiile alegerii controlului inteligent al acestora pot fi variate. Pentru o locuinta, in loc sa fiti treziti dimineata de sunetul strident al ceasului desteptator, puteti deschide ochii privind rasaritul soarelui de dincolo de jaluzelele care se ridica la ora programata, ori, la apusul soarelui in loc sa intrati in fiecare camera sa trageti draperiile, o puteti face printr-o singura atingere a touchscreen-ului. La o cladire de birouri, pe fatada principala, seara, pot cobori roller-e interioare si un iluminat special poate genera identitatea companiei.

Un aspect important este economia pe care o pot aduce perdelele inteligente sau rulourile smart in ambientul casei smart. In timpul verii, cand temperaturile exterioare ating valori ridicate, sistemul poate cobori roller blind-urile, ajutand astfel sistemul de climatizare, corelat cu pozitia soarelui pe anumite fatade. Controlul luminii solare este foarte important pentru cei care lucreaza la computer sau urmaresc prezentari/filme generate de proiectoare. Solutiile le care la propunem, de la producatorul elvetian Silent Gliss, se inscriu intr-o larga gama de aplicatii:

  • Perdele actionate electric
  • Roman Blinds
  • Panel Glade System
  • Roller Blind sau Vertical Blind
  • Skylight Shading Systems

Acestea din urma pot fi proiectate pentru orice tip de acoperis vitrat, realizand astfel protectia impotriva razelor solare dar si eficientizare energetica. Pentru mai multe detalii sau pentru a intra in legatura cu un consultant, va rugam sa ne contactati.