Tablou electric – Echipamente de tablou


Tablou electric avem in orice cladire, fie ca este o casa inteligenta sau clasica.
In functie de situatie si de cum a fost proiectata instalatia electrica exista posibilitatea de a avea mai multe tablouri electrice in cladire, unul dintre acestea va fi cel general.
Echipamentele care fac parte din tabloul electric al unei case inteligente sunt impartite in trei categorii principale:

  • Echipamente de comanda: Actuatoare
  • Echipamente de protectie: Disjunctoare
  • Echipamente de scenarii: Servere

Instalarea unui tablou electric, de distributie sau de automatizare, trebuie sa fie executata de personal autorizat in domeniu.

Totodata beneficiarul unei case este recomandat sa cunoasca principiile elementare de functionare ale unui tablou electric si ale elementelor componente, pentru a putea cupla/decupla sigurantele electrice care deservesc consumatori specifici in caz de defectiune sau declansare in urma unui scurt circuit.

Actuator Tablou electric KNX

Disjunctoarele sunt acele componente pe care electricienii le folosesc pentru a proteja circuitele electrice dintr-o cladire (intreruptoare automate). Un tablou electric are trei functii principale:

  • ofera posibilitatea de a intrerupe alimentarea electrica a intregii cladiri prin intermediul intreruptorului principal
  • distribuie energie la toate circuitele din casa
  • este conceput pentru a proteja circuitele individuale de suprasarcina, scurt circuit si electrocutare

Actuatoarele sunt elemente de comanda si actionare a circuitelor de iluminat (On / Off, Dimmer / LED Driver), a sistemelor de umbrire (jaluzele / rollere) sau a instalatiilor de climatizare (ventiloconvectoare, radiatoare, etc).

In proiectele noastre lucram cu Actuatoare ZennioLingg & Janke sau Elsner Elektronik, ce imbina in mod eficient functionalitatea cu fiabilitatea.

Serverele sunt module complexe ce comunica cu toate echipamentele de controlling din cladire. Pot realiza vizualizari 3D / 2D ale cladirii, scenarii si logici complexe, prioritizari sisteme si transmiterea unor avarii ale instalatiilor via e-mail.

 

Instalatii electrice inteligente KNX

Pentru ca fiecare lucrare are particularitatile sale si pentru a va putea informa si consilia pentru nevoile si dorintele dumneavoastra, va rugam sa ne contactati prin intermediul optiunilor din pagina de contact.