Smart Home control la distanta climatizare

Control climatizare in cladire inteligenta

Control climatizare – o cerinta esentiala intr-o cladire inteligenta

Managementul sistemelor de climatizare in cladirile moderne urmareste, pe langa asigurarea unui confort pentru locuitori, si controlul consumurilor energetice. In ultima perioada, cresterea considerabila a consumului de energie electrica s-a datorat sistemelor de climatizare.

Prin intermediul unui termostat smart poti optimiza consumul de energie din interiorul unei camere, astfel incat functionarea echipamentului de incalzire sa fie optima si sa economisiti consumul de energie intr-o cladire inteligenta.

Efectul existentei unui sistem de Building Management System (BMS) intr-o casa smart sau intr-o cladire inteligenta este folosirea eficienta a energiei cu instalatoa de aer conditionat si cresterea confortului climatic al beneficiarilor. Folosirea unor algoritmi de analiza a necesarului de energie pentru obtinerea temperaturii dorite precum si a calitatii aerului in fiecare incapere, permite autoreglarea climatizarii. Un termostat smart va ofera controlul temperaturii si confortul de a seta ambientul casei asa cum va doriti.
Se poate implementa un control automat al temperaturii dorite / optime in fiecare incapere, in functie de intervalul orar, de prezenta in camera a oamenilor sau anotimp, corelat cu temperatura exterioara. Intr-o casa inteligenta aveti posibilitatea de a utiliza un termostat smart instalat local sau puteti avea control la distanta de pe telefon sau laptop via Internet, aceasta functie fiind foarte utila pentru locuinte atunci cand proprietarii sunt plecati mai mult timp. Pentru cladiri comerciale se actioneaza oprirea sistemelor de HVAC pe timpul noptii, automat, scazand consumul si uzura echipamentelor, evitandu-se astfel consumul de energie pe timpul noptii si in weekend.
Aceste sisteme, corelate cu folosirea panourilor solare si a pompelor de caldura, pot scadea simtitor factura, dand un plus de nuanta confortului in interior.

In proiectele noastre de cladire inteligenta folosim echipamente de control climatizare de la producatorul spaniol Zennio.

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a obtine o oferta personalizata, va invitam sa ne contactati.