Smart Home control la distanta

Control la distanta sau Remote control

Control la distanta de pe telefonCladirea inteligenta prezinta numeroase avantaje, dar unul dintre cele mai importante este faptul ca poti avea control la distanta de oriunde, prin intermediul Internetului. Astfel, de pe computerul de la serviciu sau direct de pe smartphone se poate verifica statusul de acasa si se pot lua masuri in cazul in care este sesizat ceva in neregula.

A avea control la distanta pentru cladirea sau casa inteligenta pe care o detii este un element de confort, cu o foarte mare utilitate practica.

Remote management este o notiune ce cuprinde toate aspectele ce sunt implicate in controlul la distanta. Trebuie sa avem in vedere echipamentele ce ne permit acest lucru, dar si software-ul cu care interactionam pentru a face reglajele si a tine evidenta elementelor de ambient.

Pentru ca experienta utilizatorului de cladire inteligenta sa fie conform asteptarilor, iar acesta sa poata comunica de oriunde cu cladirea, folosim echipamente de calitate, de la producatori de incredere. Acestia ofera si aplicatii pentru control la distanta, cum sunt cea de la Control4 sau Zennio. Din aplicatie poti avea control asupra casei la fel cum ai de pe un touch panel instalat in locuinta.

Controlul la distanta ii ofera beneficiarului posibilitatea de a controla toate aspectele legate de ambient si automatizarile instalate. Remote management-ul il ajuta pe beneficiar sa poata monitoriza si regla temperaturile din fiecare incapere, sa verifice daca a uitat muzica pornita intr-o camera, sa monitorizeze camerele video care supravegheaza perimetrul interior si exterior sau  chiar viteza vantului indicata de statia meteo de pe casa.

Astfel, utilizatorul poate decide ce actiuni sa intreprinda: poate alege sa seteze o alta temperatura intr-o camera, poate opri muzica si poate cobori roller-ele exterioare pentru a reduce pierderile termice prin suprafetele vitrate.

La intoarcerea din concediu, utilizatorul poate controla de pe telefon, din aeroport, readucerea parametrilor termici din modul „economy” in modul „confort” iar locuinta va avea temperatura optima la intoarcerea acasa.