Smart Home control la distanta iluminat

Iluminat inteligent

Sistemele de iluminat inteligent eficientizeaza consumul de energie electrica si prelungesc durata de functionare a surselor luminoase. Un astfel de sistem poate oferi un plus de calitate vietii si poate creste valoarea unui imobil, iar un design adecvat al iluminarii in functie de tipul cladirii si introducerea functionalitatilor de “automation”, pot imbunatati semnificativ confortul celor care locuiesc sau lucreaza acolo. Pe langa aspectul practic si de economisire a energiei pe care il aduce iluminatul inteligent, acesta este capabil de a crea o atmosfera inedita fata de iluminatul clasic si poate avea chiar efecte terapeutice in ambinet si poate crea o stare de bine daca este corect proiectat si configurat cu surse de lumina potrivite.

Controlling-ul sistemului de iluminat inteligent poate sa asigure de la simpla aprindere si stingere a unui bec, pana la controlul complex (stingere, aprindere, variatia intensitatii luminioase sau comutarea intre diverse scene de lumini) al iluminatului cladirii. Comenzile se pot da printr-o singura atingere a unui keypad sau touchscreen dar si in mod automat de catre sistem in functie de nivelul de iluminare exterioara. Astfel, se pot crea scene locale (la nivelul unei singure camere) sau generale (la nivelul intregii cladiri), rutine generale controlate de un server central corelate cu o agenda predefinita.

Functiile automate sunt de asemenea foarte importante, ele iluminand automat fatada, curtea si anumite trasee interioare ale cladirii atunci cand se lasa seara. Pentru locuinte sistemul de iluminat inteligent poate memora comenzile date in ultima perioada si le poate reda automat atunci cand sunteti plecati in concediu, pentru a simula prezenta in casa.

Solutiile de iluminat inteligent cu tehnologie LED vin in intampinarea necesitatilor de eficienta energetica si asigura un plus de originalitate iluminarii. Sistemele si solutiile pe care le promovam ofera practic posibilitati nelimitate in a crea atmosfera potrivita, de care aveti nevoie in orice cladire sau casa pasiva eficienta energetic.

Pentru mai multe referinte puteti consulta si pagina noastra cu proiecte realizate.