Resedinta din Floreasca este o casa veche de o suta de ani, complet refacuta de proprietari. Beneficiara, arhitecta de meserie, si-a propus sa aduca la viata un imobil vechi, fara personalitate si sa o adapteze la stilul si nevoile familiei sale. Alegand materiale, solutii si echipamente actuale, a reusit sa transforme casa intr-o locuinta moderna si confortabila.

Locuinta nu este insa modernizata doar in ceea ce priveste arhitectura, ci si prin sistemele integrate, care o fac sa fie o „casa inteligenta”, ce raspunde usor tuturor cerintelor proprietarilor si evolueaza odata cu acestia. S-a dorit controlul iluminatului, al sistemelor de umbrire, al sistemului de incalzire si a celui de racire.

Toate functiile pot fi accesate atat din interiorul locuintei cat si de la distanta, de pe telefon sau tableta. In casa avem intrerupatoare inteligente si touch screen-uri montate pe pereti. Aceste keypad-uri si touch panel-uri, de la producatorul spaniol Zennio, sunt foarte usor de utilizat si in plus, prezinta si avantajul de a avea un design modern, minimalist, care se integreaza in orice design, satisfacand astfel si cerintele estetice ale beneficiarei.

Iluminatul se poate controla individual sau se pot crea diverse scenarii in functie de activitatea desfasurata. Corpurile de iluminat sunt alese in functie de specificul fiecarei incaperi, pentru a asigura atat un iluminat inteligent optim cat si un aspect contemporan. S-au folosit solutii LED de la Barthelme Germania, pentru consumul mic de energie si aspectul vizual deosebit.

Sistemele de umbrire sunt si ele automatizate si se pot controla local sau de la distanta sau pot fi actionate automat, conform unui scenariu predefinit, pentru a contribui la crearea atmosferei dorite.

Temperatura in fiecare camera poate fi setata manual sau se poate regla automat, in functie de ora sau de prezenta oamenilor in incapere, corelat cu temperatura exterioara. O alta doleanta a proprietarei a fost ca locuinta sa fie nu doar o „casa smart”, ci si o „casa verde”, eficienta din punct de vedere energetic. Sistemul de automatizare asigura, pe langa confort si un controlul asupra consumurilor energetice.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre sistemele instalate in proiectele noastre sau despre solutia care vi se potriveste, va invitam sa ne contactati pe mail: contact@amavys.ro sau la numarul de telefon: 0744.702.060.