Skip to main content
Control4

Economisirea energiei – 5 metode simple

By 27 septembrie 2017august 23rd, 2021Niciun comentariu
Economisirea energiei - 5 metode simple

Economisirea energiei in locuinta nu ar trebui sa insemne renuntarea la comfort. Nu ar trebui sa insemne modificarea stilului de viata sau o activitate suplimentara.

Cu un sistem de automatizare a locuintei, nu ar trebui sa te mai simti stresat sa economisesti energie, avand in vedere ca sistemul este capabil sa coordoneze in cel mai eficient mod luminile, termostatele, si alte echipamente care consuma energie.

Sistemul te ajuta sa economisesti usor bani de la facturile lunare de utilitati.

Propunem cinci modalitati prin care sistemul de automatizare Control4 poate creste eficienta energetica:

1.       All off – Nu vei mai uita becul aprins, ondulatorul pornit sau televizorul in functiune atunci cand pleci de acasa. Comanda ”All off” poate fi folosita de pe un intrerupator digital, touch panel, tableta sau de pe smartphone-ul tau, pentru stingerea dispozitivelor prin toata casa. Sistemul de securitate poate de asemenea, in mod programat sa activeze comanda „All Off” la armare.

2.       Automatizare jaluzele – Jaluzelele motorizate, automatizate, se inchid cu ajutorul senzorilor automatizati de detectie, pentru echilibrarea luminii din spatiul locuit si implicit a caldurii care intra prin ferestre.

3.       Automatizare incalzire – Incalzirea cu ajutorul comenzilor automatizate ale sistemului poate fi programata articulat. In plus se poate sincroniza functionarea cu alte dispozitive electronice; de exemplu, cand sistemul de automatizare comanda luminilor stingerea in perioada de seara, termostatele regleaza automat la o valoare mai scazuta temperatura.

4.       Automatizare sistem de racire – Prin automatizarea sistemului de racire se asigura o economie de energie semnificativa. Aerul conditionat va functiona in anumite perioade ale zilei, asa incat sistemul de racire sa functioneze mai eficient.

5.       E-motion – Utilizand senzori de miscare te asiguri ca luminile sunt aprinse doar atunci cand este prezenta umana in camera. De ce sa risipesti energie electrica intr-o incapere neocupata? Stim cu totii, copiii si uneori chiar si adultii, nu sting lumina cand pleaca dintr-o camera.

Pentru detalii privitoare la modalitatile prin care Control4 poate ajuta la economisirea energiei si totodata la economisirea banilor in ceea ce priveste utilitatile din propria locuinta, ne puteti scrie pe mail: contact@amavys.ro sau ne puteti contacta la numarul de telefon: 0744.702.060.

Lasă un comentariu