Smart Home sisteme de securitate

Supraveghere video si control sisteme de securitate

Supraveghere video - Echipamente smart homeSupravegherea video in contextul unei cladiri inteligente deserveste atat utilitatea de siguranta si securitatea perimetrului, dar are si un aspect practic pentru beneficiarii cladirii smart. Securitatea unei case smart sau a unei cladiri de birouri este un aspect important care poate fi asigurat prin integrarea sistemului de supraveghere video si a celorlalte sisteme de securitate in sistemul de controlling al cladirii.

De multe ori apare o confruntare intre forma echipamentelor de securitate si necesitatile de design ale cladirii inteligente. Insa si pentru cei mai exigenti in materie de design interior, exista sisteme de securitate care ofera echipamente cu forme si culori deosebite, unele dintre ele castigand premii de design la expozitii de specialitate. In proiectele noastre folosim echipamente de calitate de la producatori specializati.

Latura practica oferita de supravegherea video este ca poti fi mereu in contact vizual cu cladirea inteligenta prin control la distanta. Acest fapt are aplicatii practice precum: verificarea copiilor sau a animalelor de companie, monitorizarea traficului de clienti din spatiul comercial sau birouri etc.

Videointerfon – un echipament deja bine cunoscut si utilizat ca prima bariera de securitate intr-o cladire. Sunt disponibile modele unde postul interior si exterior este o sticla, disponibila in diverse culori. Toata partea electronica este ascunsa, fiind vizibila doar fata de sticla, pe care comenzile se dau cu o simpla atingere. Modelele exterioare cu inox asigura o protectie antivandal necesara in anumite zone. Exista touch screen-uri care au integrata functia de videointerfon, precum cele de la Zennio (Z70 sau Z41COM) sau Chime de la Control4.

Camerele video IP pot monitoriza exteriorul cladirii, accesele sau parcarea. Imaginile de la acestea pot fi afisate pe aceleasi display-uri de unde se controleaza sistemele casei avand astfel o vedere unitara asupra proprietatii.
Comanda sistemelor de alarma la efractie se coreleaza cu starea de ocupat /neocupat in cladire. Trebuie acordata o atentie speciala comunicatiilor de date cu sistemele de controlling din cladire atunci cand se utilizeaza comenzi remote via Internet. Cu putina atentie in utilizare toate aceste sisteme ne pot ajuta sa crestem siguranta acasa sau la birou.