Smart Home sisteme de securitate

Supraveghere video și control sisteme de securitate

Supraveghere video - Echipamente smart home

Supravegherea video în contextul unei clădiri inteligente deservește atât utilitatea de siguranță și securitate a perimetrului, dar are și un aspect practic pentru beneficiarii clădirii smart. Securitatea unei case smart sau a unei clădiri de birouri este un aspect important care poate fi asigurat prin integrarea sistemului de supraveghere video și a celorlalte sisteme de securitate în sistemul de controlling al clădirii.

De multe ori apare o confruntare între forma echipamentelor de securitate și necesitățile de design ale clădirii inteligente. Însă și pentru cei mai exigenți în materie de design interior, există sisteme de securitate care oferă echipamente cu forme și culori deosebite, unele dintre ele câștigând premii de design la expoziții de specialitate. În proiectele noastre folosim echipamente de calitate de la producători specializați.

Latura practică oferită de supravegherea video este că poți fi mereu în contact vizual cu clădirea inteligentă prin control la distanță. Acest fapt are aplicații practice precum: verificarea copiilor sau a animalelor de companie, monitorizarea traficului de clienți din spațiul comercial sau birouri etc.

Videointerfon – este un echipament deja bine cunoscut și utilizat ca prima barieră de securitate într-o clădire. Sunt disponibile modele unde postul interior și exterior este o sticlă, disponibilă în diverse culori. Toată partea electronică este ascunsă, fiind vizibilă doar făța de sticlă, pe care comenzile se dau cu o simplă atingere. Modelele exterioare cu inox asigură o protecție antivandal necesară în anumite zone. Există touch screen-uri care au integrată funcția de videointerfon, precum cele de la Zennio (Z70 sau Z41COM) sau Chime de la Control4.

Camerele video IP pot monitoriza exteriorul clădirii, accesele sau parcarea. Imaginile de la acestea pot fi afișate pe aceleași display-uri de unde se controlează sistemele casei având astfel o vedere unitară asupra proprietății.
Comanda sistemelor de alarmă la efracție se corelează cu starea de ocupat /neocupat în clădire. Trebuie acordată o atenție specială comunicațiilor de date cu sistemele de controlling din clădire atunci când se utilizează comenzi remote via Internet. Cu puțină atenție în utilizare toate aceste sisteme ne pot ajuta să creștem siguranță acasă sau la birou.