Imobilul din strada Mora este o vila urbana cu 5 apartamente de lux, situata intr-un cartier de prestigiu.

Cladirea inteligenta este gestionata cu un sistem KNX. Am integrat o solutie de automatizare de tip „open standard” care a permis interconectarea de echipamente specializate de la mai multi producatori europeni.

De exemplu, sistemul coordoneaza cele trei surse termice pentru fiecare incapere: incalzire in pardoseala, convectoare in zona feres­trei, climatizare in sistem VRV; dar si aerul proaspat, si sistemele de umbrire (rollere, perdele si marchiza terasei de la ultimul nivel).

Astfel utilizatorul trebuie doar sa seteze temperatura dorita in incapere, iar sistemul stie singur sa se autoregleze, sa prioritizeze, rezolvand cerinta in modul cel mai economic, confortabil si sanatos. Statia meteo a cladirii comanda iluminatul de balizaj pentru noapte, strange marchizele de pe terase cand vantul bate mai tare si coboara rollerele interioare cand soarele de amiaza arde.

Iluminatul poate fi controlat individual sau dupa un scenariu ales in functie de activitatea desfasurata (discutie, vizionare film, petrecere etc.). Prezenta de noapte a cladirii este sustinuta de accente luminoase, predominante fiind cele de tip LED. Scara principala de acces in imobil are contratreptele iluminate cu elemente LED speciale pentru exterior; bineinteles, comandate automat de sistemul de home and building control.

In ceea ce priveste siguranta, amprenta digitala permite accesul in mod convenient si sigur in imobil; detectoarele de fum “ingropate” la fata tavanului monitorizeaza discret spatiile; camerele video IP digitale inregistreaza imaginile cu detalii, la o rezolutie ridicata. Vizualizarea sistemelor de securitate pe computer, tableta sau smartphone ofera un sentiment de siguranta si permite verificarea statusului de acasa “dintr-o privire”, chiar si cand esti plecat o perioada mai lunga.

Alte componente esentiale ale locuirii sunt si ele integrate in sistemul general: muzica (se poate alege o melodie sau se poate selecta optiunea „party”) ori irigatul jardinierei, care poate fi programat in functie de conditiile atmosferice.

Utilizarea este extrem de simpla si intuitiva. Toate functiile pot fi accesate de la keypad-uri (intrerupatoare inteligente) aflate la indemana, de la minipanel-uri (mici display-uri in sistem touch, de dimensiunea unui smartphone) unde toate optiunile sunt prezentate grafic, dar si de pe telefon sau tableta.

Accesarea comenzilor se poate face atat „in house”, cat si „remote”, folosind conexiunea internet a cladirii. Se poate pastra comunicare cu cladirea si de la departare – de exemplu, la intoarcerea din concediu, se pot comanda din aeroport readucerea parametrilor termici din modul „economy” in modul „confort” iar locuinta va avea temperatura optima la intoarcerea acasa.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre sistemele instalate in proiectele noastre sau despre solutia care vi se potriveste, va invitam sa ne contactati pe mail: contact@amavys.ro sau la numarul de telefon: 0744.702.060.